Általános információk fotósoknak

A teljes szabályzatot az Általános Szerződési Feltételek Fotósoknak c. dokumentumban ismerheted meg, mely tartalmazza többek közt a pályázat benyújtást, az elbírálási procedúrát, a feltöltést, a jutalékokat és kifizetésüket…. stb.

Jutalékok, kifizetések, feltöltések

Tartalom:

  • Jutalékok
  • Adózás
  • Feltöltés
  • Feltöltés menete
  • Fotók jóváhagyása, elutasítása

1. Jutalékok

Azon fotósoknak, akik az oldal Jelentkezési űrlap használatával csatlakoztak és felvételt nyertek, minden eladott (1) stock fotó letöltés, minden (2) kinyomtatott és kiszállított, vagy (3) kinyomtatott, bekeretezett és kiszállított fotó eladása után 30 % jutalékot írunk jóvá. Melyet minden tárgyhót követő hónap 15.-ig fizetünk ki. A kifizetés módja PayPal számlára történik, így ha még nincs PayPal számlád, akkor nyitni kell egyet.

A Szerzői jutalékok tehát az alábbi három fajta eladásból tevődnek össze:

Stock fotó letöltés utáni jutalék: 30%
Stock fotó nyomtatás és kiszállítás eladása utáni jutalék: 30%
Stock fotó nyomtatás, bekeretezés és kiszállítás utáni szerzői jutalék: 30%

A jutalékok számítási rendszeréről az általános szerződési feltételek fotósoknak c. dokumentumban olvashatsz bővebben.

2. Adózás

A jutalékok kifizetése után a fotósoknak adófizetési kötelezettségei merülhetnek fel, ez esetben keresse fel könyvelőjét.

3. Feltöltés

A jóváhagyott fotósok a Feltöltési oldalon tudják feltölteni fotóikat. A fotók feltöltési szabályairól a Fotósok Feltöltési Szabályzata FFSZ gondoskodik. Feltöltés előtt a szabályzatot célszerű elolvasni, mert a nem megfelelő fotókat nem áll módunkban elfogadni.

4. Feltöltés menete

A Feltöltési oldalra csak jóváhagyott fotósok léphetnek be. A jelentkezés jóváhagyása után e-mailban küldjük el a felhasználó nevet és jelszót. Az első belépés után a jelszót meg kell változtatni.

A fotó(k) feltöltését követően kulcsszavakat kell beállítani minden egyes fotóhoz. Ezek hiányában is elfogadásra kerülhet egy fotó, azonban a kulcsszavakat a moderátor fogja meghatározni.

5. Fotók jóváhagyása, elutasítása

A jóváhagyott fotók lekerülnek a feltöltési oldalról és feltöltésre kerülnek a webshopba, a listában már csak a jóváhagyásra váró fotók szerepelnek. Az oldal tulajdonosai fenntartják a jogot a fotók indoklás nélküli elutasítására, törlésére. Azok a fotók melyek a webshopban és a feltöltési oldalon sem szerepelnek, elutasításra és törlésre kerültek.