Általános Szerződési Feltételek Fotósoknak

ÁSZF – F

Hatályos: 2022. 07. 24. – től

Jelen szerződési feltételek kizárólag az oldalra jelentkező fotósokra vonatkozik.

Jelen dokumentum neve: Általános Szerződési Feltételek Fotósoknak – ÁSZF-F

Adatvédelem: Az adatvédelmi irányelvekről az Adatvédelmi Szabályzat gondoskodik.

A fotók feltöltési szabályairól a Fotók Feltöltési Szabályzata gondoskodik.

A Modell Engedély Formanyomtatvány letölthető az alábbi linkre kattintva: Letöltés

Az itt nem szabályozott kérdésekről, de a webshop használatával összefüggő kérdésekben az Általános Szerződési Feltételek – ÁSZF c. dokumentum az irányadó.


Tartalom: (tipp: kattints a tartalomjegyzék bármely pontjára, és odaugrik a kiválasztott szövegrészhez, a felfelé nyilakkal visszatérhetsz a dokumentum elejére)

  1. Jelentkezés az oldalra fotósként, feltöltőként
  2. Pályázatok elbírálása
  3. Fotók árképzése
  4. Szerzői Jutalékok
  5. Képek nyomtatása, bekeretezése
  6. Fotók feltöltése
  7. Fotók eladása – kuponok
  8. Fotók tárolása
  9. Beleegyező nyilatkozatok

1. Jelentkezés az oldalra fotósként, feltöltőként


1.0 Az sfotok.hu oldalra való csatlakozás első lépése az oldalon szereplő űrlap hiánytalan kitöltésével és elküldésével kezdődik. A jelentkezési űrlap megtalálható az alábbi oldalon: Jelentkezés fotósként.

1.1 A pályázat benyújtásához 18 éves korhatártól lehet pályázni, melyet az első mezőben jóvá kell hagyni. A mező kitöltése kötelező, ennek hiányában az űrlap nem kerül elküldésre.

1.2 Az űrlap kitöltésekor, a személyes adatok közül meg kell adni a teljes nevet, az email címet, és a telefonszámot. Mindhárom mező kitöltése kötelező. Az adatokat a valóságnak megfelelően kell megadni. A mező kitöltése kötelező, ennek hiányában az űrlap nem kerül elküldésre.

1.3 A következő lépésben a lenyíló menüből ki kell választani azt az időintervallumot, amely megfelel annak, hogy mennyi fotós tapasztalattal rendelkezik a pályázó. Ez lehet 0 – 1 év, 1 – 3 év, illetve 3 év felett. A mező kitöltése kötelező, ennek hiányában az űrlap nem kerül elküldésre.

1.4 A következő szöveges részben be kell írni, hogy milyen fényképező gépet használ a pályázó. Több fényképező gép típusát is meg lehet nevezni, amennyiben több géppel rendelkezik a fotós. A mező kitöltése kötelező, ennek hiányában az űrlap nem kerül elküldésre.

1.5 A következő lenyíló menüben ki kell választani azt az országot, ahol a pályázó állandó lakcímmel rendelkezik. A mező kitöltése kötelező, ennek hiányában az űrlap nem kerül elküldésre.

1.6 Fotók kiválasztása: Összesen három darab fotót lehet feltölteni, a “Fájl kiválasztása” gombra kattintva. Az elbírálást segíti, ha a fotók különböző témájúak. Kizárólag .JPG formátumú képet lehet feltölteni. Melynek mérete egyenként nem haladhatja meg a 7 Mb-ot. Erre azért van szükség, mert az űrlap egy email címre továbbítja a jelentkezést, és az email továbbító rendszer átlagosan maximum 25 Mb-ot továbbít a célpostafiókba. A mező(k) kitöltése kötelező, ennek hiányában az űrlap nem kerül elküldésre.

1.6.1 Fotók exportálása képszerkesztő programból:

          a, A szerzői adatok közül legalább a fotós nevét kell exportálni a képszerkesztő programból az utómunkát követően, a fényképezőgép beállításait nem kötelező exportálni. Amennyiben a pályázatra beküldött fotók szerzői adatai egyike sem tartalmazza a fotós nevét, a pályázatot nem áll módunkban elfogadni.

          b, A szerzői adatokat a fényképezőgépben kell minden esetben a fotózás előtt beállítani.

          c, Az 1.2 -es pontban megadott névnek azonosnak kell lennie az exportált szerzői névvel.

1.7 Személyazonosító okmányok másolatának feltöltése: Egy képbe kell összerakni a személyi igazolvány és ha van akkor a lakcímkártya mindkét oldalát. Majd ezt a képet, ahol minden igazolvány mindkét fele tökéletesen látszik, szintén fel kell tölteni a “Fájl kiválasztása” gombra kattintva. A maximális fájl méret: 4 Mb. Engedélyezett fájltípusok: .JPG – .PNG – .PDF. A személyazonosító okmányok másolatára azért van szükség, mert a jutalékot csak létező, beazonosított személyeknek tudjuk kifizetni. A mező kitöltése kötelező, ennek hiányában az űrlap nem kerül elküldésre.

1.8 A következő részben ki kell pipálni, hogy elolvastuk, megismertük és elfogadjuk a jelen szerződési feltételeket, és az adatvédelmi irányelveket. A mező kitöltése kötelező, ennek hiányában az űrlap nem kerül elküldésre.

1.9 Az utolsó részben az űrlapon, el kell fogadni és ki kell pipálni, hogy mi vagyunk a fotók eredeti szerzője. A mező kitöltése kötelező, ennek hiányában az űrlap nem kerül elküldésre.

1.10 A “Pályázat beküldése” gombra kattintva a pályázatot be kell küldeni. Ha minden mező kitöltésre került, akkor az űrlap elküldésre kerül.


2. Pályázatok elbírálása


2.0 A pályázatok elbírálásának határideje: A pályázatokat egy – két napon belül elbíráljuk.

2.1 A következő szempontokat vesszük figyelembe egy pályázat elbírálása során:

a, Elsőként letöltjük az e-mail postafiókunkból az összes beküldött fotót és az okmányokról készült fotót.

b, Megnézzük, hogy a fotók szerzői adata(i) (jelen esetben a szerző neve) (az alábbi képen: “Szerzői jog” sorban látható) megegyezik – e az űrlap által közölt szerzői névvel. (A fotók exportálásáról itt olvashatsz bővebben: Tudj meg többet – 7. pont)

c, A következő szempont a kép élessége, amit figyelembe veszünk.

d, Megnézzük, hogy a kép témája illik – e a profilunkba. (Nem fogadunk el pornográf képeket… stb.)

e, Megnézzük, hogy az lett e fokuszálva a képen, amiről azt hisszük, hogy meg akartad mutatni.

f, Megnézzük, hogy milyen fényképezőgép típust írtál a pályázatba.

g, Megnézzük, hogy mennyi fotós tapasztalatod van.

h, Ellenőrizzük, hogy elmúltál e – 18 éves, és hogy elfogadtad – e a jelen szerződési feltételeket, az adatvédelmi irányelveinket, és hogy kipipáltad- e, hogy Te vagy a képek eredeti szerzője.

i, Végül ellenőrizzük, hogy “sRGB” színprezentációba konvertáltad – e a fotóidat. (A b, pontban látható képen az utolsó sorban látható a “Színreprezentáció“) (A pályázat elbírálásánál ez annyira még nem számít, azonban ha elfogadásra kerül a pályázatod, akkor a fotóidat csak ebben a színprofilban fogadjuk el. (Szintén a fotók exportálásáról készült dokumentumban olvashatsz erről: Tudj meg többet – 2. pont)

j, Ha látjuk a fotókon, hogy idő lett szakítva a fotók utómunkájára, sokkal nagyobb az esélye annak, hogy elfogadjuk a pályázatot.


3. Fotók árképzése


3.1 Fotóink az alábbi árak szerint kerülnek eladásra az oldalon: (Az alábbiakban feltüntetett árak bruttó árak és tartalmazzák az ÁFÁ-t) A képeket három csoportba soroljuk be: A. osztály, B. osztály, és C. osztály. Az sfotok.hu fenntartja a jogot arra vonatkozóan, hogy a feltöltött képeket tetszés szerint sorolja be az egyes osztályokba, és e szerint szabályozza a fotók eladási árát. A szerző vállalja, hogy a fotóinak osztályba való besorolásában döntési joga nincs, e tekintetben teljes mértékben az sfotok.hu oldalra hagyatkozik. A fotók különböző árképzésére azért van szükség, mert nyilván nem kérhetünk el pl. egy 8K felbontású légi fotóért ugyanannyit, mint egy FULL HD felbontású szimpla fát ábrázoló fotóért. Vagy egy ritka téli, havas borítású erdei képért, amit csak nagyon ritkán van lehetőség fotózni….stb.

A. osztály B. osztály C. osztály
Letöltés 32,77  23,75  14,72 
A1 nyomtatás 51,06  42,04  32,77 
A2 nyomtatás 42,04  32,77  23,75 
A3 nyomtatás 32,77  23,75  14,72 
A1 nyomtatás + képkeretezés 165,54  135,37  105,21 
A2 nyomtatás + képkeretezés 135,37  105,21  75,05 
A3 nyomtatás + képkeretezés 105,21  75,05  44,89 

4. Szerzői Jutalékok


4.1 A szerzői jutalékok az alábbiak szerint alakulnak: Minden eladás után 30 % jutalékot írunk jóvá szerzőinknek. Ami azt jelenti, hogy mind a fotók letöltése, mind a fotók kinyomtatása és nem utolsó sorban a nyomtatás + képkeretezés eladások után is jóvá írjuk a szerzői jutalékokat. A jutalékok kifizetéséhez rendelkeznie kell minden szerzőnek PayPal számlával és regisztrációval. Az egyéni számlához tartozó egyedi paypal azonosítót, amire utalni tudjuk majd a jutalékot,  a szerző felvétele után kérjük el a szerzőtől.

4.2 Jutalékok számítása:

Vételár – 27% ÁFA × 30% = Szerzői Jutalék

Teljes szerzői jutalék az összes eladásra számítva:

A. osztály B. osztály C. osztály
Letöltés 3.270 Ft 2.370 Ft 1.470 Ft
A1 nyomtatás 5.070 Ft 4.170 Ft 3.270 Ft
A2 nyomtatás 4.170 Ft 3.270 Ft 2.370 Ft
A3 nyomtatás 3.270 Ft 2.370 Ft 1.470 Ft
A1 nyomtatás + képkeretezés 16.470 Ft 13.470 Ft 10.470 Ft
A2 nyomtatás + képkeretezés 13.470 Ft 10.470 Ft 7.470 Ft
A3 nyomtatás + képkeretezés 10.470 Ft 7.470 Ft 4.470 Ft

4.3 Adózás: A szerzőnek jövedelme után adózási kötelezettségei merülhetnek fel, bővebb információkért keresse fel könyvelőjét!

4.4 Jutalékok kifizetése: A szerzői jutalékokat minden tárgyhót követően 15.-ig utaljuk ki a Paypal számlákra. A Paypal kifizetésre azért esett a választásunk, mert azt tömeges kifizetésre is tudjuk használni. A jutalékokat a webshopból exportáljuk ki, és töltjük be a Paypal rendszerébe, mely egy időben valósítja meg az összes jutalék kifizetését.


5. Képek nyomtatása, bekeretezése


5.1 Stock fotóinkat a megrendelő igényei szerint ki is nyomtatjuk három méretben: A1, A2, és A3. A szerző beleegyezését adja, hogy fotóit nem csak letöltésre kínáljuk fel honlapunkon a megrendelőinknek, hanem igény szerint nyomtatásra és bekeretezésre is. A szerzőnek járó jutalékot nem csak a letöltés után fizetjük ki, hanem a fotók nyomtatása és bekeretezése után is. A kinyomtatott fotó (mindhárom méretben) alján a következő szöveget helyezzük el: Pl.: “Fotó: Szerző Neve“. Az előbbi szöveget még az alsó keret fölé, jól látható helyen helyezzük el.


6. Fotók feltöltése


6.1 A fotók feltöltéséről a Fotósok Feltöltési Szabályzata rendelkezik. Ezzel összhangban az alábbi összefoglalást tesszük közzé:

6.2 A fotókat az alábbi oldalon lehet feltölteni: Fotók feltöltése

6.3 A feltöltési oldalra kizárólag a jóváhagyott fotósok kapnak hozzáférést. A jóváhagyást követően küldjük el a felhasználó nevet és jelszót, amivel már be lehet lépni az oldalra.

6.4 Az elutasított fotókat töröljük a feltöltési oldalról. Az sfotok.hu fenntartja magának a jogot, hogy indoklás nélkül elutasítja a fotókat és törli a feltöltési oldalról. A szerző elfogadja, hogy a törölt fotóival kapcsolatban reklamációnak helye nincsen.

6.5 Az elfogadott fotók listájáról emailt küldünk a szerzőnek. Az elutasított és a feltöltési oldalról törölt képekről nem küldünk külön értesítést. Ha egy fotó nem felelt meg a feltételeinknek és törlésre került, az nagy valószínűséggel nem felelt meg az alábbiakban közölt, a fotók feltöltésére vonatkozó szerződési feltételeknek.

6.6 Formátum: JPG/jpg

6.7 Színreprezentáció: sRGB

6.8 Felbontás: 300 dpi

6.9 Szerzői adatok: Kötelező exportálni! Hiszen ez alapján fogjuk megtudni, hogy te vagy e a fotók eredeti szerzője.

6.10 A kép nem tartalmazhat pornográf jelenetet, ábrázolást semmilyen formában. (kivéve szobor vagy szoborcsoporton, festményen, grafikán, vagy valamilyen műalkotáson)

6.11 Amennyiben személyt vagy modellt ábrázol a fotó, kötelező letölteni és kitölteni, majd csatolni a fotó mellé a Modell Engedély Formanyomtatványt. (Ez esetben, ha ez elmaradna, akkor küldünk egy emlékeztető emailt a szerzőnek, hogy pótolja mulasztását, hogy fotója felkerülhessen a shopba.)

6.11.1 Kiskorú is szerepelhet a fotókon, ennek megfelelően kell kitölteni és aláírnia a törvényes képviselőnek a Modell Engedély Formanyomtatványt.

6.12 Az elfogadott fotókat levesszük a feltöltési oldalról, és feltöltjük a webshopba, így az elfogadott fotók tovább már nem láthatóak a feltöltési oldalon.


7. Fotók eladása – kuponok


7.1 A fotókat letöltésre és egyéb eladásokra felkínáljuk vásárlóinknak kedvezményes áron. Jellemzően a visszatérő vásárlók kapnak kedvezményes kuponokat 1020 illetve 30 % kedvezményben. Egy kupont maximum egy vásárló használhat fel egy korlátozott ideig. Nem gyártunk tömegesen felhasználható kuponokat. Általánosságban elmondható, hogy egyazon vásárlónál 5 vásárlásig 10 % kupont ajánlunk fel, 5 – 10 vásárlás között 20%, míg 10 vásárlás felett (visszatérő vásárló) időszakonként felajánlunk egy 30% -os kupont. A szerzői jutalékok a kuponfelhasználás mértéke szerint alakulnak. A szerző beleegyezését adja, hogy a visszatérő vásárlóknak kedvezményes kuponokat készítsünk, és ennek megfelelően kerül a szerzői jutalék kiszámításra és kifizetésre.


8. Fotók tárolása


8.1 Az elfogadott, eredeti méretű fotókat jelen weboldal szerverétől eltérően, egy különálló, biztonságos szerveren tároljuk. A fotók letöltése vásárláskor is erről a különálló szerverről történik, mely fotókon már nem található vízjel. Az sfotok.hu weboldal szerverén és a weboldal minden részében, beleértve a SHOP-ot is, kizárólag egy előre vízjelezett és méretben lecsökkentet fotóváltozatot tárolunk. Az eredeti fotók minőségben jobbak, mint az oldalon láthatóak, mivel a weboldal CMS rendszere nem képes tökéletesen visszaadni a méretben lecsökkentett fotók minőségét. Az sfotok.hu oldalra maximum 1920 × 1080 px szélességű fotót töltünk fel, beleértve a SHOP minden fotóját. Ez garantálja többek közt, hogy az oldal betöltési ideje csak annyira legyen lassú, hogy még élvezhető legyen a böngészés oldalunkon.


9. Beleegyező nyilatkozatok


9.1 Az sfotok.hu weboldal és annak képviseletében; Szalai Attila (2840, Oroszlány, Rákóczi Ferenc utca 19. – +36 30 14 5890, szalai.a@sfotok.hu) és alkalmazottai együttesen vállalják a jelen szerződési feltételek maradéktalan megtartását, és betartását. Különös tekintettel a szerző jutalékok és az azzal összefüggő tevékenységek kivitelezését. Vállalják a weboldal teljes körű üzemeltetését, és a szerzők ügyfélszolgálatát. Továbbá vállalják, hogy a jelen szerződési feltételek módosításáról külön értesítenek minden szerzőt.

9.2 A szerzők kijelentik, hogy elolvasták és tudomásul vették, továbbá elfogadják jelen szerződési feltételeket. A “Pályázat beküldése” gombra kattintva elfogadják, hogy jelen szerződési feltételek életbe lépnek számukra a 2. pontig, majd pályázatuk elfogadása után a fennmaradó pontok is életbe lépnek és kötelező érvényűvé válnak.

 

2022. 07.24.