Fotósok Feltöltési Szabályzata – FFSZ

A szabályzatnak nem megfelelő képeket indoklás nélkül elutasítjuk

1. Képek formátuma (jpg)

A fotók formátuma .JPG legyen. Csak JPG formátumú képeket áll módunkban elfogadni és feltölteni az oldalra. Nem fogadjuk el a .raw és .png stb. formátumú képeket.

1.1 Modell Engedély (pdf, jpg, png)

Azokra a fotókra, amelyeken Személy látható, Modell Engedély feltöltése szükséges. A Modell Engedély az alábbi oldalról tölthető le: Letöltés

Amennyiben sokat fotózol modelleket, embereket, érdemes többet kinyomtatni, és a fotózások alkalmával rögtön alá is íratni a modellekkel.

Az Engedélyt, letöltése után ki kell nyomtatni, kitölteni, (aláíratni a Modellel) majd scannelve vagy fotózva fel kell tölteni a fotóval együtt a feltöltési oldalon. Formátuma lehet PDF, JPG, PNG. Azokat a fotókat, amelyek személyt ábrázolnak, de nincs hozzá Modell Engedély, nem áll módunkban elfogadni és feltölteni a webshopba.

2. Képek színreprezentációs formátuma

A képek színprofil formátuma “sRGB” legyen. Más formátumú színreprezentációt nem fogadunk el, és nem töltünk fel az oldalra.

Például a LightRoom exportálási ablakában ki kell választani az sRGB színprofilt a “Color Space” résznél:

Vagy a PhotoShop exportálási ablakában ki kell legyen pipálva a “Konvertálás sRGB Formátumra” szövegrész:

3. Képek pixel mérete

A képek mérete bármekkora lehet. 4K ill. 8K képeket is fel lehet tölteni.

4. Képek Mb mérete

A képek megabájt mérete korlátlan. Azonban a Feltöltési oldalon egyszerre csak max. 100 Mb méretű képsorozatot tölthetsz fel.

5. Képek feltöltési módszere

A fotókat a Feltöltési oldalon lehet feltölteni. Az oldal használatához belépési jelszó és egy felhasználó név szükséges, melyet a jelentkezés jóváhagyása után küldünk el e-mailban.

6. A feltölthető képek számának korlátozása

A pozitív bírálatban részesülő fotósok korlátlan számban tölthetnek fel képeket.

7. Szerzői adatok exportálása fotószerkesztő programból

A fotók szerzői adatait kötelező exportálnod, hiszen ez alapján fogjuk megtudni, hogy valóban te készítetted a fotókat, és te rendelkezel a szerzői joggal! A szerzői jog nem ruházható át semmilyen értelemben. A szerzői jog továbbra is a te tulajdonodban marad. Az alábbiakban a Photoshop képszerkesztő programban ki kell pipálni a “Szerzői jogi és kapcsolatfelvételi információk” részt, hogy a szerzői adataid, amit a fényképező gép beállításainál megadtál, exportálva legyenek a fotóddal együtt: